Steak jako noha
Grilování je jako droga. Jak jednou člověk začne, tak neví kdy skončit. Ale jak je ve světě zvykem tak pořádný steak je králem světa. Není nad dobrý hovětí steak, ale což takhle najít alternativu. Osobně velmi rád a ochotně místo hovězího se podívám po vepřovém. Ale po čem. Ideální je vepřová krkovice. Jedno z mála mas co se hodí 100% na grilování. Ideální je plátek krkovičky okolo 300-500g na porci. Je to opravdu velká porce, ale pro dobrou přípravu je to nezbytné. Ideální výška takového stejku je 3-5cm. Obdoba hovězího stejku. Příprava samotného kusu masa je podla vlastní úvahy, tedy pokud jde o koření. Jde použít komerční či vlastní. Oproti hovězímu je na místě marinování alespoň pár hodin. Rád si dávám pepřový stejk (hlavní koření pochopitelně stejk). Grilování pěkně vysokého stejku je cca 5 minut z každé strany.