Rybářská školička (1) - psáno pro kamelot

06.04.2014 18:12

Váš Kamelot společně s magazínem Carpmax startuje zábavně vzdělávací seriál rybářská školička, která je určena pro děti a mládež. Je velkou škodou mládí prosedět u počítače nebo videoher a nepoznat kouzlo rybaření a pobytu v přírodě. Od toho je tu tento seriál, který vás provede technikami rybaření, vybavení a dalších informací co k tomuto krásnému sportu patří.

Projdeme si spolu techniky jako je plavaná, položená, přívlač, muškaření, ale podívame se i na nadstavby těchto technik jako je kapraření (lov velkých kapr), sumcařina (lov velkých sumců), feeder (jemná položená), lov z lodi, ale podíváme se společně i na rybaření na moři.

V prvé řadě co musí potenciální adept rybaření získat je rybářský lístek a následně povolenku k rybaření. To získá tak, že se mládežník přihlásí do rybářského kroužku. Informace ve kterém městě a kde přibírají nové adepty naleznete na oficiálních stránkách rybářského svazu (www.rybsvaz.cz)

Již v úvodu seriálu se zmíním o metodě chyť a pusť.  Tato metoda se zabývá tím, že ne každou rybu co ulovíme musíme odnést domu do kuchyně. Bez ohledu jestli má ryba svoji předepsanou míru nebo ne. Metoda Chyť a Pusť  (anglicky Catch and Release) je základem pro lov velkých ryb. Každý kdo rybaří je rád, že uloví větší rybu než jaká byla nasazena. Více informací se dozvíte v samostatném článku.

V příštím díle se již podíváme na praktické rybaření a začneme technikou s názvem plavaná.