Proviant aneb jak přežít

31.03.2014 21:41

Rád bych zde popsal jak se stravuji u vody, pokud vyjedu na dlouhodobější výpravu. Samozdřejmě se nejedná o víkendové chytačky kde(téměř) není problém uchovat potraviny. Pokud človek vyjede na víkend tak není problém si sebou vzít i nějaké stejky na grill. Ovšem problémy nastávají tehdy kdy vyjedeme na týden na kaprářskou(či jinou) výpravu na týden v horkém létě. Já sám si občas připadám jako malý obchod s potravinama. O čem vlastně píšu? Takovejch pár rad, jak se vybavit proviantem pro celou dobu lovu, abyste nemusel opustit loviště. Co si tedy vzít sebou? Musíme počítat s několika proměnýma a to trvanlivost, skladovací teplota, hmotnost a rozměr.

Pití: K pití je nejvodnější voda(nejlepší několik kartonu minerálky). Pít se dá i když je teplá nebo se dá využít na uvaření čaje popřípadě kavy. Nějakou tu lahvinku něčeho lahodnějšího. Z vlastní zkušenosti nedoporučuji pivo (teplý se prostě nedá pít, to ví asi každý). Spíš nějaké vínko nebo medovinu :-))

Jídlo: Já sám nejradši používám dehydratované potraviny, jako instantni polevky instantní omáčky s těstovinami. Nebo konzerované potraviny jako např. fazole s parkem (u fazolí s párkem hrozí po dlouhodobé konzumaci, že je možné vystrašit procházející spoluobčany :-))) ). Pečivo jako takové již nepoužívám. Nejlepší mě příjde na prvních pár dní toustový chleba. Poté už jen suchary, které mužou dělat starším lovcům docela problém, když si je budou chtít překřoupat :-). V poslední době mě napadlo používat normální pečivo, které by se muselo napřed zvakouvat. V podstatě to je vše co potřebujete na přežití v přírodě po delší čas.

Vybavení: Určitě budete potřebovat využívat věci jako plynový vařič s nahradníma kartušema, malý plechový grill, vojenský nádobí a příbor, Nadstandartní vybavení může být vak na užitkovou vodu, nebo souprava na úpravu vody(velice nouzové řešení). Zajímavé také muže být titanové nádobí, které je velice lehké!!!

Většínu těchto výrobku můžete koupit přímo online v nějakem armyshopu.

Co napsat na závěr??? Asi ať vám chutná.