METHOD FEEDER

24.02.2015 20:39
 
 
Ne mnoho věcí spojuje dvě rybářské disciplíny jako v tomto případě method feeder. Stejný pojem se používá jak při lovu kaprů (kaprařině), tak i u feedreové techniky. V obou případech se se používá krmítko, cíleně lovenou rybou bývá kapr a nástraha se dost často podává na vlasovém přívěsu. 

Když dnes vidím reklamní časopisy předních anglických výrobců nástrah a na jejich stránkách prezentují bakule methodmixu nabalených na krmítku a háček s nástrahou ukrytý v method mixu. Stačí zavřít oči a zavzpomínat na mé rybářské začátky, kdy okolní rybáři přesně takové „návnady“ odhazovali v dáli. Jen snad s tím rozdílem, že místo kvalitních surovin byl základem krmné směsi kukuřičný šrot a řepka. 

V počátcích kaprařské pionýrské komunity bylo jen a jedině možné lovit na boilies a vzdát se krmítka. Je to k nevíře, ale po ne mnoho letech se opět vracíme k osvědčeným technikám. 

Ale vzhledem k tomu, že jste na webu o feedru, tak se k němu vrátím. Method mix je pro nás feedraře krmítková směs. Nic jiného, ale jsou zde rozdíly. Ať jde o složení, hrubost, tak i typ krmítka či druh nástrahy. Běžně bývá samotný method mix tvořen nadipovanými peletami, kterými je možné snadno naplnit krmítko. 

I tak může vypadat připravené krmítko 

Method mix po kaprařsku 

TIP na jednoduchou směs typu methodmix 
0,5kg základního krmení na feeder (neutrální aroma i chuť)
1kg oblíbené boilies směsi (domácí nebo komerční) 
200g mletých halibut pelet
300g praženého mletého konopí
200g pražených ovesných vloček
200g strouhanky (ideálně z vánočky)
6mm pelety (halibut nebo pstruží pelety)


Method feeder /mix či jak tuto vylepšenou techniku pojmenujeme není všelék. Je to jen další varianta jak se při feedru zaměřit cíleně na konkrétní rybu a díky vele jemné technice ji i ulovit. Velmi dobře funguje na soukromích vodách na velké ryby., které je radost lovit na feeder. Ale o tom až někdy příště. 

Redakce Feederweb.eu 

745x100-rybari-gif-anim.gif