GRILOVANÍ: Grilovaná vepřová žebra
Neznám větší pochoutku z grilu než šťavnatá grilovaná žebra s dobrou BBQ omáčkou. Vše začíná u nákupu a to koupit taková žebra na kterých je opravdu maso. Nebo koupit si poctivý bůžek a žebra si odříznout doma a podle své vlastní libosti. Pokud bude na žebrech málo masa, tak pravděpodobně je vysušíte nebo i spálíte mnohem snadněji než když grilujete maso a ne kosti.
Suroviny: Vepřová žebra, grilovací koření, pivo, olej, chilli.
Postup: V ideálním případě je úplně super žebra předvařit, ale pokud není čas, tak marinujeme žebra jaká jsou. Směsí oleje, piva a koření důkladně namořme maso a necháme minimálně 24 hodin marinovat. Nakonec na mírném ohni na grilu upéci do zlatova. A hlavně hlídat – případně i ochutnávat.
Co dodat … pokud po povede kůrčička ugrilovat do křupava a maso je šťavnaté … to nemá chybu …