GRILOVÁNÍ: Grilovaná kuřecí křidélka
Grilovaný kuřecí křidélka považuji za jednu z mála nedoceněných chuťovek na gril. V prvé řadě doporučuji nakupovat chlazené křídla a ideálně u řezníka, který k tomu nechá i pořádný kus ramínka. Vtip je v tom, že kilo takových masitých křídel u řezníka nakoupím za cenu okolo 35 kč/kg … vždy když se podívám co prodávají řetězce za hudlařinu za pomalu dvounásobek! Než kupovat něco co budete opravdu jen olizovat podívejte se po menších řeznictvích. Nejenže podpoříte malého živnostníka, tak si koupíte pravděpodobně zdravější, čerstvější a chutnější maso než v supersterilním balení.
Nakonec i superrychlý recept:
Ingredience: kuřecí křídla, v obou kloubech nařízneme kůži, Marináda: olej, sojová omáčka, ostrý kečup, hořčice, itronová šťáva, med, ďábelská směs od Vitany.