Buřtguláš speciál (aneb bašta i pro nekuchaře)

04.05.2014 12:03

Buřt gulášek je skvělá bašta a celkem oblíbená v našich končinách, ale i takový buřtguláš se dá vylepšit tak, že se jeho chuťové linie posunou o dosti výše.

Ingredience (ingredience spíše dle chuti než na gram přesně)

Buřty (na kostičky)

Brambory (na kostičky)

Cibule (na drobno)

Sladká paprika

Chilli paprika

Sádlo

Voda

Bujon (hovězí)

Česnek

Rajský protlak

Pivo

Zelená paprika (na drobno)

Mouka

 

Postup

  1. Na sádle osmanout cibulku, když cibulka začne zlátnout, tak přidám na kostičky nakrájené špekáčky a také osmahnu.
  2. Přidám sladkou papriku v dostatečném množství a chilli papričky dle chuti, lehce osmahneme (bacha snadno hořkne) a zaleji vodou. Rovnou tam přidám bujon a opravdu na drobno nakrájenou zelenou papriku (musí se rozvařit).  A nechám vařit.
  3. Když brambory začínají měknout začne finální dochucování. Přidám trochu piva, potlak, česnek, pepř, případně trochu chilli omáčky. Pokud už teď gulášek má výbornou chuť, tak to je v pořádku.  
  4. Bokem si rozmíchám ve vodě mouku a přidám do gulášku. Nechám povařit aby nebyla cítit mouka a můžeme podávat.

 

Nejlepší přílohou je čerstvej chleba a samozřejmě pivko.