X
VAŘENÍ: Sojové nudličky se zeleninou
04.12.2015 10:09
Další pohodové jídlo ze sojových nudliček. Baví mě když strávníci nepoznají sojové maso. Idelání lehká veřeře a bez pachuti sójového polotovaru.
Suroviny: Sójové nudličky, cibule, česnek, žampiony, jarní cibulka, řapikatý celer, bílé suché víno, sojová omáčka, drcené chilli,...
VAŘENÍ: Vepřový vývar s játrovými knedlíčky
04.12.2015 10:07
Co by to bylo za oslavu kdyby nebyla na stole knedličková polévka ... no protože oslav je málo, tak je na místě si udělat dobrou polívčičku častěji :o)))
Suroviny: Vepřové žebro, zelenina do polévky (chlazená - třeba z Kauflandu), játrová zavářka, pepř a sůl, špetka strouhanka a hrst...
VAŘENÍ: Ostrá kyselá polévka s kuřecím masem
04.12.2015 09:51
Tentokrát změna a uvařil jsem si na zahřátí tradiční čínskou ostrou a kyselou polévku s kuřecí masem. Více méně se jedná o shodný recept, který jsem uváděl na tomto webu tento týden. Každopádně ať s masem nebo bez ... prostě bašta.
Suroviny: Kuřecí maso, mrkev, bílé zelí,...
VAŘENÍ: Jednoduché koleno
01.12.2015 20:55
Nejjednodušší zdravotní koleno. V jednoduchosti je síla nemá cenu moc špekulovat nad ingrediencemi. Tentokrát k celému kouzlu si vystačíme pouze se třemi ...
Suroviny: Vepřové koleno, sůl a kmín.
Postup: Koleno očistíme, umejeme, osušíme, osolíme,...
VAŘENÍ: Ostrá kyselá polévka bez masa
01.12.2015 10:35
Nemohu si pomoci, ale ostrá kyselá polévka původem z číny je mojí oblíbenou. Říkal jsem si jestli skutečně je nutné ji dělat i z takových surovin jako je maso. A co se ukázalo? Ne nutné to není a proto Vám předám autentický recept na tuto polévku ve vegetariánské verzi. Vegani vynechají...
VAŘENÍ: Silné rýžové nudle se zeleninou a žampiony
29.11.2015 21:36
Další variace na čínské nudle. Tentokrát silné rýžové nudle se zeleninou. Abych byl upřimný, tak mám raději kulaté pšeničné ... takové jaké dělají u nás v bistru (viz. tento receptník). Spíše trochu postrádám v takových nudlích exotickou barvu ... samotná zelenina a houby jsou OK. Ale s nudlema...
Nové autíčko :o))))
28.11.2015 18:37VAŘENÍ: Smažená rýže se zeleninou
26.11.2015 22:16
Napadla mě další varianta jak si udělat lehčí, ale vydatnou večeři. Základem zelenina, rýže a omáčky. Toť vše. Výhoda takových lehkých večeří je to, že si člověk může naservírovat celou hromadu a není přežraný jako když si dá k večeři pečené koleno :o)))) (to se to kecá když se zrovna peče :o)))...
VAŘENÍ: Thajská polévka
23.11.2015 16:30
Klasická úprava thajské polévky tom yam v zeleninové verzi. Tedy postrádaje krevety i kuřecí maso. Vzhledem k exotické chuti není třeba dodávat další suroviny a uvařit si tuto super zahřívací polévku v odlehčené formě.
Suroviny: Červená kari pasta, rýžové nudle, cibule, bílé...
VAŘENÍ: Kuře s pak choi v hoisin omáčce
22.11.2015 20:04
Další zeleninová bomba … tentokrát s hlavní rolí pak choi nebo bak choy … stavoval jsem se v penny a tam měli zrovna autentické pravé „čínské“ zelí. Tak hnedle jsem dvě hlavičky vzal. No a vzhledem k tomu, že jsem měl i kuřecí prsíčka, tak mě bylo jasné co se bude dít. Chutná a lehká...