VAŘENÍ: Moravský vrabec, zelí a houskový knedlík

03.01.2016 20:25
Není nad to si pochutnat na české klasice, která pohladí bříško. Není nutné si na takovou krmi chodit jen do hospody, ale můžeme si ji v klídku a pohodě udělat doma. 
 
Suroviny: Tučnější plec, cibule, hladká mouka, kmín, česnek a sůl. 
 
Postup: Opláchnuté maso nakrájíme na kostky, vložíme do malého pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Doměkka upečené a dozlatova zbarvené kousky masa vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a za občasného míchání v troubě ještě povaříme a pak přecedíme přes hustý cedník. Potom vložíme zpět upečené maso a ještě společně prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem a kysaným zelím.