VAŘENÍ: Kuřecí s rýžovými nudlemi

15.11.2015 20:39

Další den čína … nebo pokus o asijskou kuchyni. Tentokrát již i s kuřecím prsíčkem jako bonusem k nudlím. Obdobný recept jako smažená rýže, ale s masem a rýžovými nudlemi.  Chuťovka a zdravější večeře.

Suroviny: Rýžové nudle, kuřecí maso, cibule, pórek, mrkev, bílé zelí, česnek, jarní cibulka, shitake, jidášovo ucho, sojová omáčka, rybí omáčka, bílé suché víno, sušené chilli, pepř.

Postup: Rýžové nudle spaříme jako první a necháme změknout. Kuřecí maso (prsíčka) pokrájíme na nudličky a osolíme, opepříme a osmahneme. Dáme chvilku bokem. A dále cibuli nakrájíme na měsíčky, pórek na půlkolečka, mrkev na sirky, zelí na čtverečky, česnek na plátky, houby na nudličky. Postupně podle tvrdosti smažíme na kapce oleje. Mezitím si připravíme zálivku na omáčku. Sojovou omáčku, rybí omáčku, bílé víno a chilli. Když zelenina trochu povadne, přidáme maso a uvařené rýžové nudle  a chvilku smažíme. Zalijeme omáčkou a chvilku povaříme. Nakonec přidáme čerstvou jarní cibulku … a je hotovo a podáváme s chilli omáčkou.