TIP: NEJLEVNĚJŠÍ KRMÍTKOVÁ SMĚS

20.05.2015 14:27

Ne vždy je nutné sledovat ceny u krmení. A tak není problém používat ostré krmení přímo z obchodu. A nebo v případě začátečníků či těch kteří musí sledovat rozpočet je zde možnost vytvořit si krmení vlastní. Má to několik výhod. Víme co do takového mixu dáváme a také víme co která položko stojí. To považuji za zásadní informaci. I v dnešní době je možné koupit si směs, která je složená pouze z obarvené strouhánky. Osobně jsem si našel oblibu v jednosložkové krmítkové směsi, která lze kdykoliv „vytunit“.


Základem takové směsi je granule pro psy, které se dají koupit za pár korun od kila. Vzhledem k tomu, že se domnívám, že ani pes by to nežral, tak rybám tyto „vůně“ nejenže nevadí, ale dokonce je vábí.


V nejlepším případě postačí pouze takové granule pomlet a postupně přidávat vodu. Vzhledem k tomu, že samotné granule již obsahují policí složky, tak zpravidla opravdu postačí pomlet granule a z toho vytvořit základní, ale úspěšnou krmítkovou směs.

Pokud takovou chci dochutit, tak sáhnu po přírodním koření jako je česnek, anýz či badyán. A nebo jsou zajímavé komerční omáčky jako je oblíbené třeba maggi. Jistě není chybou použít jiné „ochucovadla“


Věřím, že po vyzkoušení takového tipu budete mile překvapeni a určitě budete spokojeni s cenou okolo dvaceti korun za kilo.