Tajemné špecle aneb guten Geschmack sir
Před nějakou dobrou se mě dostali do ruky špecle z lidla, když byl německý týden. Už jsem je baštil a moc mě to chutnalo. Ale teď jsem věděl, že nemám čas si skočit v práci na oběd a tak jsem hledal rychlé a chutné jídlo, které si večer stihnu bleskově navařit do mističky.
Suroviny: Kuřecí stehno vykostěné, cibule, chilli, trochu oleje, zelené fazolky, sojovku, worchestrovou omáčku, česnek, koření na kuře, špecle, sůl, pepř.
Postup: Na pánev dáme kapku oleje a osmahneme kuřecí maso, když je maso zatáhnuté, tak přidáme cibuli na kolečka a přidáme mražené fazolové lusky. Přidáme sojovku, worchestrovou omáčku, chilli, česnek a sůl pepř. Dusíme dokud nejsou fazolky a cibule měkká. Píši záměrně měkká a ne rozvařená. To by pak nebylo nic moc. No a hotovou a dochucenou směs si přendáme do mističky a na stejné pánvi přidáme další kapku oleje a na ní přidáme špecle, které přiměřeně osolíme. Nakonec servírujeme na talíř. Nebo jak jsem to udělal já vše promíchat a naházet do misky. A bon apetit :o))))