Můj tataráček
Dneska jsem dostal chuť k večeři na pořádný tataráček. A vzhledem k tomu, že jsem měl cestu do Polska a tam zakoupil zásadní polotovar „TATAR WOLOWY“, tak cesta k tataráčku se přiblížila. Polský tataráček je obdobný tomu co dodávají v PENNY, ale domnívám se po tom co viděl v českém marketu, tak nakupuji zásadně v Polsku, kde si myslím, že to myslí s hygienou vážně.
Co bude potřeba:
Balíček tataráčku (250g DANIE TATARSKIE)
1ks vajíčko (potřebujeme jen žloudek)
1ks cibule (nastrouhat)
1ks kyselá okurka (nastrouhat)
Dále dle chuti
Worchestrová omáčka
Kečup
Hořčice
Červená paprika sladká+
Pepř
Sůl
Chilli (s chutí používám vietnamskou omáčku Sriracha)
Starší chleba a samozřejmě český(středoevropský) česnek (žádná čína).
Postup je celkem snadný. Maso, žloudek, cibuli a okurky smícháme a postupně přidáváme ostatní koření. Lepší ze začátku méně, protože dochutit můžeme vždycky.
Mezitím v rámci dietního stavu plátky chleba dávám do topinkovače a oloupu stroužky česneku. Když jsem s tataráčkem spokojený potírám opečené veky vrstvou tataráku (pěknou vrstvičku přece chceme baštit tatarák a né chleba s česnekem).
Bezvadná rychlá a snadná véča pro gurmány. Vřele doporučuji :o))) Jako příloha je ideální studený pivko.