Můj tataráček

21.04.2014 18:04

Dneska jsem dostal chuť k večeři na pořádný tataráček. A vzhledem k tomu, že jsem měl  cestu do Polska a tam zakoupil zásadní polotovar „TATAR WOLOWY“, tak cesta k tataráčku se přiblížila. Polský tataráček je obdobný tomu co dodávají v PENNY, ale domnívám se po tom co viděl v českém marketu, tak nakupuji zásadně v Polsku, kde si myslím, že to myslí s hygienou vážně.

Co bude potřeba:

Balíček tataráčku (250g DANIE TATARSKIE)

1ks vajíčko (potřebujeme jen žloudek)

1ks cibule (nastrouhat)

1ks kyselá okurka (nastrouhat)

Dále dle chuti

Worchestrová omáčka

Kečup

Hořčice

Červená paprika sladká+

Pepř

Sůl

Chilli (s chutí používám vietnamskou omáčku Sriracha)

Starší chleba a samozřejmě český(středoevropský) česnek (žádná čína).

 

Postup je celkem snadný. Maso, žloudek, cibuli a okurky smícháme a postupně přidáváme ostatní koření. Lepší ze začátku méně, protože dochutit můžeme vždycky.

Mezitím v rámci dietního stavu plátky chleba dávám do topinkovače a oloupu stroužky česneku. Když jsem s tataráčkem spokojený potírám opečené veky vrstvou tataráku (pěknou vrstvičku přece chceme baštit tatarák a né chleba s česnekem).

Bezvadná rychlá a snadná véča pro gurmány. Vřele doporučuji :o))) Jako příloha je ideální studený pivko.